Review Comedy Night 6 Oktober met Gunter Lamoot

Het was een mooie nazomerdag geweest zaterdag, lekker zonnetje maar te koud (en reeds te vroeg donker) om de avond op een terrasje door te brengen. De ideale avond dus voor een portie stand-up comedy. Vooruitziend als we zijn, hadden wij dan ook een avond comedy à volonté op het programma gezet.

Naar goede gewoonte kwamen de mensen vroeg aan op de comedy night in Zenith. Reeds voor acht uur hadden de eerste fans hun plaatsje al gekozen. Gelijk hadden ze, want zoals door ons gehoopt en door velen gevreesd, zat het jeugdhuis weer eivol om 20u30. Ondergetekende was zowaar zenuwachtig om te presenteren voor zo'n volle zaal, maar een paar pintjes later was dat wel verholpen.

Een onverwachte meevaller voor de aanwezigen: niet twee, maar drie stand-uppers zouden het voorprogramma van Gunter Lamoot verzorgen. Koen Muylaert, een jong talent dat een podium zocht en in Zenith -na een klein kwartiertje zoeken - vond, mocht de spits afbijten. Amper een kleine tien minuten echter, en dus bracht Koen ons een concentraat van zijn materiaal. De show mocht er zijn, de eerste giechels en gniffels stegen op uit de opwarmende zaal, dat zoals steeds een streng doch rechtvaardig publiek herbergde.

Op naar een nog jonger talent, vrouwelijk bovendien en amper 16 jaar oud. Petra Truant, een puberend meisje uit Poperinge, stond op het podium als een doorleefde comedienne met een attitude waar Paris Hilton een puntje aan kan zuigen (ik weet het, mijn woordspelingen zijn flauw). Haar materiaal was gedurfd, maar haar inlevingsvermogen en het gevoel voor timing dat ze ertegenover zette, kunnen concurreren met de betere comedians van Vlaanderen. Het meisje lijkt een trauma of twee, drie uit haar kinderjaren met zich mee te slepen, maar heeft ontegensprekelijk een grote toekomst in het comedylandschap! Indien u er niet bij was, ga haar zien!

Onze derde comedian was Gerrit De Bremme, aka Shellac, die u misschien kent van de cartoonreeks Freddy. Een iets doorleefdere starter in comedyland, maar nog geen grote naam, hoewel dat niet lang meer kan duren. Gerrit liet het publiek genieten van een show die duidelijk al een aantal tests had doorstaan, en stevig op zijn poten stond. Een perfecte opwarming, zoals ook tijdens de pauze bleek uit de reacties van het publiek, die op dat moment al superlatieven als super, fantastisch en vet uit de kast haalden. En toen waren we nog maar halfweg.

Gunter Lamoot was de reden waarom iedereen naar Zenith was afgezakt. De verwachting was uiteraard dat hij een mooi einde zou breien aan een comedy night die reeds op dat moment de geschiedenis zou ingaan als één van de beste sinds de oprichting van de werkgroep. Al snel bleek dat Gunter in bloedvorm verkeerde. De zaal was nu onmiskenbaar op temperatuur en de lachsalvo's losten elkaar in ijltempo af. Gunter Lamoot bewees dat hij terecht tot de top van Vlaanderen behoort. Mensen die in het publiek zaten kunnen dit enkel beamen. Kortom, als u er niet bij was, hebt u weer wat gemist.

3 opmerkingen:

Gerrit zei

*bloos* Bedankt voor de review! En de kern van het optreden is er nog maar sinds september en 1/3de van het optreden had ik nog geen 3 keer gespeeld... Bedankt voor de super speelplek he mannen (en vrouwen)!

Petra Truant zei

hé ja, das echt wel fijn om te lezen! Dankjewel hoor!

koen muylaert zei

Ik ben content dat ik het publiek heb kunnen verwarmen, ik heb er zelf ook serieus van genoten.
Merci voor de positieve comment!